New Activity
Play Fill in the Blanks Game
In 1820 werd de eerste ____________________ gemaakt . Een Franse naam hiervoor was de ____________________ . Dat betekent zoveel als " snelle voet " . Later kwam de ____________________ ____________________ . Deze had een groot ____________________ en klein ____________________ . De pedalen zitten op de as van het ____________________ .
De kleine ____________________ met de pedalen en de grote ____________________ van het wiel werkten zoals de ____________________ die wij nu hebben .

Het ____________________ duwt of trekt de ketting op een ander ____________________ . Het dient om sneller te fietsen of ____________________ te fietsen . Renners die sprinten leggen de ____________________ vooraan op een ____________________ tandwiel en achteraan op een ____________________ tandwiel . Dan moeten ze wel zeer veel ____________________ gebruiken .

Renners die bergop fietsen leggen de ketting vooraan op een ____________________ tandwiel en achteraan op een ____________________ tandwiel . Dan hebben ze minder ____________________ nodig , maar ze moeten wel veel ____________________ trappen met hun ____________________ .