New Activity
Play Fill in the Blanks Game
In Egypte schreef men op ____________________ . De Chinezen kenden al ____________________ . Met één blok drukten ze een hele pagina . Dat noemen we ____________________ : een soort ____________________ dus .
In de middeleeuwen schreven de ____________________ boeken in de abdijen op ____________________ ( vel van een lam of . . . ) met een ____________________ die in ____________________ werd gedoopt . ( Het woord ____________________ was dus oorspronkelijk de benaming voor een veer . )
Dit duurde jaren . Nu nog noemen we zo'n langdurig werk een ____________________ . Elke bladzijde was versierd met een prachtige eerste ____________________ . Dat noemde men een ____________________ . De naam is afkomstig van het woord ____________________ . Dat is de naam voor rode kleurstof . ( Rode menie kent men nu nog om ____________________ te schilderen tegen het ____________________ . )
In de abdij was een speciale " ____________________ " , in het Latijn was dit een " ____________________ " .
In die tijd konden de meeste mensen niet ____________________ . Ze waren ____________________ . Het waren ____________________ .

Johannes ____________________ was de eerste drukker die met een ____________________ letters in een ____________________ werkte . Zijn eerste boek was de ____________________ . Dirk ____________________ was de eerste drukker in Vlaanderen . ( Zijn standbeeld staat in ____________________ . De drukkerij Strobbe in ____________________ bevindt zich in de ____________________ Martenslaan . )
De eerste ____________________ werd gedrukt Christoffel ____________________ in ____________________ .