New Activity
Play Fill in the Blanks Game
De leeftijd van 12 jaar wordt ook wel de fase van de ____________________ genoemd . Op lichamelijk , ____________________ , emotioneel en ____________________ vlak verandert er in die periode heel veel . Meisjes worden vrouw , jongens worden mannen . De ____________________ geslachtskenmerken worden zichtbaar . Onder invloed van de geslachtshormonen , groeit aan deze leeftijd de interesse in het andere ____________________ .
De taal breidt aan deze leeftijd snel uit . 12 - jarigen kennen steeds meer en meer ____________________ - verschillende woorden die hetzelfde betekenen .
Deze kinderen kunnen steeds beter praten over ____________________ gevoelens .
Voor het eerst kunnen deze schoolkinderen rekening houden met de gedachten , reacties , . . . van andere chauffeurs . Aan 12 jaar kunnen kinderen dus zelfstandig naar school , huiswaarts , . . . met de fiets .
Voor ouders en andere opvoeders is het belangrijk om op deze leeftijd goed op de hoogte te blijven van de leefwereld van het kind . Psychiater Peter ____________________ raadt ouders aan tot ____________________ ____________________ .