New Activity
Play Quiz
1. 
Mevrouw De Vriendt belt naat het schoolsecretariaat om de privé telefoonnummer van de klastitularis. Haar dochter heeft een zwaar ongeluk gehad en ligt in het ziekenhuis. Wat doet de administratieve medewerker?
A.
De administratieve medewerker geeft het privé-telefoonnummer. Het is een zaak van overmacht en in het belang van de leerling moet er zo snel als mogelijk contact gelegd worden met de klastitularis
B.
De administratieve medewerker neemt het initiatief om zelf de klastitularis te telefoneren om het telefoonnummer van de ouders door te geven. Op die manier kan de lesgever zelf de ouders contacteren.
2. 
Jan wil een klasreunie organiseren. Hij belt naar zijn voormalige school met de vraag of adresgegevens van zijn jaargenoten kan bekomen. Wat is een correct reactie op deze vraag?
A.
De schooladministratie communiceert aan Jan dat ze omwille van de privacy geen adressen kunnen meegeven. Ze verwijzen Jan door naar het Rijksregister. De school is wel bereid om de gegevens waarover zij beschikt aan het rijksregister te bezorgen. Op die manier wordt het zoekwerk van het rijksregister verlicht en kan het Rijksregister een contactbrief naar de adressen versturen.
B.
De schooladministratie geeft de emailadressen aan Jan. Het organiseren van een reunie daar kan niemand tegen zijn. Iedereen zal juist heel gelukkig zijn met zo'n positief initiatief
3. 
Het is weer het moment van de jaarlijkse klasfoto. Pieter wil niet op de foto. Hoe reageer je als leraar op een correcte manier?
A.
Je verplicht Pieter om mee te doen aan de klasfoto. Iedereen gaat op de klasfoton dus Pieter ook.
B.
Je probeert Pieter te overtuigen van het belang van een klasfoto = mooi souvenis voor later. Maar je respecteert uiteindelijk zijn eigen beslissing
4. 
fouilleren boekentas
A.
als leraar mag je een boekentas fouilleren als er ernstige aanwijzingen zijn dat er spiekmateriaal in de boekentas aanwezig is. De leerling moet zijn boekentas openen. Op die manier kan je als leraar het examenreglement afdwingen. Het examenreglement voorziet immers dat spieken gesanctioneerd wordt.
B.
Als leraar heb je niet de bevoegdheid om een boetentas te fouilleren. Je kan enkel en alleen aan de leerling de toestemming vragen om de boekentas te doorzoeken.Indien de leerling geen toestemming geeft, dan kan je dus de boekentas niet bekijken. Alleen de politie heeft de bevoegheid om te fouilleren.
5. 
Els - leerling - is niet tevreden wanneer ze haar foto op de schoolwebsite ziet staan. Kan de school foto's van activiteiten op haar website plaatsen?
A.
de school kan enkel en alleen foto's op de website plaatsen als dit uitdrukkelijk werd opgenomen in het schoolreglement dat de ouders ter goedkeuring ondertekend hebben
B.
de school kan foto's op haar website plaatsen. Ze heeft hiervoor niet een extra toestemming nodig. Het feit dat leerlingen zijn inschreven in de school, volstaat als toestemming.