New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Sondevoeding wordt opgestart als ____________________ ____________________ niet meer mogelijk is . Doel is een goede ____________________ in stand houden van de zorgvrager .
In sondevoeding zitten zowel ____________________ , ____________________ als ____________________ . Tevens zijn er ____________________ en ____________________ aan toegevoegd .
Als het ____________________ - ____________________ niet meer voldoende functioneert of er tegen aangewezen is dat er voeding door het maag - darmstelsel loopt schakelt met over op ____________________ in plaats van sondevoeding via een maagkatheter toe te dienen .
Je kan verschillende maagkatheters gebruiken voor sondevoeding . Zo heb je de ____________________ , die gekenmerkt wordt door het dunne lumen en de voerdraad om de sonde via de neus of mond in te brengen . De ____________________ - ____________________ wordt geplaatst door een arts via ____________________ en dan heb je nog de ____________________ en ____________________ .
Om sondevoeding aan te koppelen maak je gebruik van een ____________________ , deze heeft een ____________________ en ____________________ . De verbinding met de maagkatheter wordt gemaakt door middel van een ____________________ - ____________________ sluiting .
Sondevoeding dien je het gemakkelijkst toe via een ____________________ .
Er zijn verschillende soorten sondevoedingen . Je kan ze echter opdelen in ____________________ , waarbij de voedingsstoffen in intacte moleculen aanwezig zijn of in ____________________ , waarbij de voedingsstoffen voorverteerd zijn .
De ____________________ , ____________________ , ____________________ worden gekozen in functie van de zorgvrager en bepaald door de ____________________ .