New Activity
Play Fill in the Blanks Game
LA DIGESTIÓ
Amb la ____________________ , els aliments que mengem passen per un procés de transformació que els converteix en sustàncies que poden ser absorbides pel nostre cos per tal d'aprofitar els nutrients i l'energia que contenen .
El ____________________ ____________________ està format pels òrgans següents :
* La ____________________ . La digestió comença quan ens fiquem un tros de menjar a la boca .
* Les ____________________ el trituren en mastegar , i la ____________________ el fa més blanet .
* La ____________________ , juntament amb les dents i la saliva , formen el bol alimentari , compost per menjar triturat , i l'empenta cap a la faringe .
* Després , passa per un tub anomenat ____________________ cap a l'estómac .
* ____________________ és un eixamplament del tub digestiu . Produeix unes substàncies anomenades ____________________ ____________________ , que descomponen encara més el menjar i formen una pasteta .
* El ____________________ i el ____________________ són òrgans que produeixen uns sucs que es dipositen en l'intestí prim . Aquests sucs contribueixen a transformar els aliments en nutrients que puguen ser absorbits pel nostre organisme .
* ____________________ ____________________ és un tub d'uns 8 metres que hi ha a continució de l'estómac . Les seues parets absorbeixen els nutrients , els quals passen a la sang .
* ____________________ ____________________ forma el tram final del tub digestiu . Fins ací arriben les sustàncies que el nostre cos no ha aprofitat i es converteixen en excrements , que són expulsats a través de ____________________ .