New Activity
Play Quiz
1. 
Zoek in de catalogus naar de titel van het nieuwste boek van schrijver Johan Vandevelde?
2. 
Geef de eerste drie Oost-Vlaamse bibliotheken waar het boek in de collectie zit.
A.
Aalst, Aalter, Assenede
B.
Aalter, Assenede, Brakel
C.
Aalst, Deinze, De Pinte
3. 
Tik in de catalogus de zoekterm 'Pesten' in. Selecteer de boeken voor kinderen tussen 12 en 13 jaar. Wat is de titel van het eerste boek in de resultatenlijst? (Je schrijft enkel het eerste woord op)
4. 
Tik in de catalogus 'Roos & Anders'. Van dit boek bestaan er verschillende versies, waarvan één voor kinderen met een leesbeperking. Hoe worden deze boeken genoemd?
5. 
Hoeveel van deze materialen vind je in de bib?
A.
meer dan 200
B.
meer dan 250
C.
meer dan 280
D.
meer dan 320
6. 
Tik in de catalogus 'De gelukvinder' in. Klik op de titel en scroll naar de wikipediapagina. Ga op zoek naar de geboortedatum van de schrijver van dit boek. Welke is dit?
7. 
Noem de laatste prijs die deze auteur gewonnen heeft.
8. 
Ga op zoek naar het boek op de foto. Scan de QR-code op de voorkant en beantwoord de vraag.
A.
In
B.
Uit
C.
Op
9. 
Tik in de catalogus 'Harry Potter' in. Hoeveel boeken van deze reeks zitten er in de bibliotheek van Kleit?
A.
4
B.
7
C.
13
10. 
In haar laatste momenten kon Veerle de identiteit van de moordenaar nog coderen en verstoppen in de bibliotheek. Ga op zoek naar de plaats die je ziet op de foto. Scan deze plaats met de layar app. Zo kom je te weten wie Veerle vermoordde. Wie is de dader?
A.
Dhr. Dauwe
B.
Mevr. De Meyere
C.
Mevr. Verhaeghen
11. 
Tik in de catalogus de zoekterm 'Skaten' in. Uit hoeveel bladzijden bestaat het eerst boek dat je tegenkomt?
12. 
Tik in de catalogus 'De hemel in het klad' in. Van deze muziek bestaat er bladmuziek in de bib. Ga op zoek naar de bladmuziek. Welke drie symbolen staan er op de voorkant van dit boek?
13. 
Zoek in de catalogus op uit hoeveel delen de reeks 'Sam Smith' bestaat.
A.
3
B.
5
C.
7
D.
12
14. 
Tik in de catalogus Sam 'Sam Smith en de dragons' in. Klik op de titel en scroll naar de wikipediapagina. Geef de titel van het eerste boek van deze schrijver. Welke is dit?
15. 
Ga op zoek naar het boek op de foto. Scan de QR-code op de voorkant en beantwoordt de vraag.
16. 
Tik in de catalogus de titel 'Berre en fleur houden van elkaar' in. Is dit boek te vinden in de Maldegemse bib?
A.
Ja
B.
Nee
17. 
De moordenaar moest zich na de moord snel uit de voeten maken. Hierdoor is het moordwapen achtergebleven in de bibliotheek. Ga op zoek naar de plaats die je op de foto ziet. Scan deze plaats met de layar app. Zo kom je te weten welk moordwapen gebruikt werd. Welk was dit?
A.
Loden buis
B.
Kandelaar
C.
Mes
D.
Koord
18. 
Zoek het enige boek in de Maldegemse bib dat geschreven is in het Latijn. Gebruik hiervoor de zoekterm 'Latijn'. Wat is de titel van het werk?
19. 
Voor het vak Aardrijkskunde moet je informatie over vulkanen zoeken. Tik 'vulkanen' in de catalogus in. Rangschik de resultaten op jaartal. Wat is de titel van het vijfde tijdschriftartikel dat je tegenkomt?
20. 
Tik in de catalogus de zoekterm 'Studio Brussel' in. Op het hoeveelste tabblad vind je CD 'De max: long player, vol.12'?
21. 
Tik in de catalogus 'Het geheim van de keel van de nachtegaal' in. Dit boek won in 2009 de Gouden griffel. Maar welk boek won deze prijs in 2012?
22. 
Tik in de catalogus de term 'Unapologetic' in. Wat is de titel van het zevende nummer?
A.
Right now
B.
Now what
C.
What now
23. 
Ga op zoek naar het boek op de foto. Scan de QR-code op de voorkant en beantwoordt de vraag.
A.
Frontiere
B.
Frontiere d'hollande
C.
Hollande
24. 
In de jeugdafdeling staan de boeken gerangschikt op leeftijd. Voor elke leeftijd is er een letter. Geef de passende leeftijd voor de categorie C op. (bijv: AD: 14-19 jaar, F: 20-25 jaar)
25. 
In de volwassenenafdeling heb je lees- en informatieboeken. De informatieboeken staan gerangschikt volgens een cijfer. Zoek op het uiteinde van de rekken naar de betekenis van cijfer 450. Over wat gaan de boeken met dit nummer? (Je schrijft enkel het eerste woord op)
26. 
Tik in de catalogus 'Mijn naam is Nina' in. Dit boek gaat over schrijven. Maar er zijn nog andere onderwerpen. Welke zijn dit?
27. 
De informatieboeken van de jeugd staan gerangschikt volgens een kleur en een symbool. Zoek het kleur en symbool voor Koken. Welke zijn dit?
28. 
Op de startpagina van de catalogus vind je een link naar de facebookpagina van de bibliotheek. Hoeveel likes hebben we momenteel?
A.
tussen 200 en 300
B.
tussen 300 en 400
C.
tussen 400 en 500
D.
Méér dan 600
29. 
Waar vind je de bibliotheek van Adegem? Is deze open op dinsdag?
30. 
Ga op zoek naar de plaats op de foto. Scan deze plaats met de layar app. Hierdoor kan je weten waar Veerle vermoord werd
A.
De leeszaal
B.
De jeugdafdeling
C.
De volwassenenafdeling