New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Kerstmis ( veelal zo aangeduid door Rooms - katholieken ) , kerst ( feest ) ( veelal zo aangeduid door protestanten ) of het ____________________ van de Heer is een belangrijk ____________________ feest in het kerkelijk jaar .

Met Kerstmis wordt door christenen de geboorte van Jezus Christus gevierd . De evangeliën van Lucas en Matteüs beschrijven de geboorte van ____________________ . Vooral Lucas geeft brede aandacht aan de geboorte van Jezus in ____________________ .

Het kerstfeest wordt in de westers - christelijke wereld en in sommige Kerken van het Oosters christendom gevierd op 25 december . In die Oosterse kerken die de Juliaanse ____________________ gebruiken voor de liturgische kalender ( zoals de Russisch - orthodoxe Kerk en de Ethiopisch - orthodoxe Kerk ) , wordt het 13 dagen later gevierd . In veel streken zijn er tevens speciale vieringen op de avond ervoor ( ____________________ , middernachtsmis ) en / of op de dag erna . In West - Europa wordt ____________________ december als eerste kerstdag en 26 ____________________ als tweede kerstdag beschouwd .