New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Begin van de geboorte :
De bevalling wordt ingezet doordat de baarmoeder zich begint samen te trekken ( ____________________ ) waardoor de baarmoedermond verandert ( verstrijken , verweken en ontsluiten ) . De bevalling kan ook beginnen met het breken van de ____________________ , waardoor het ____________________ naar buiten stroomt . Als de vliezen hoog in de baarmoeder breken , kan het vruchtwater ook druppelsgewijs verloren worden . Daarna ontstaan de weeën .

De ontsluitingsfase :
De duur van de ontsluiting is lastig vast te stellen . Het kan zijn dat de zwangere zelf een groot deel van de ____________________ niet opmerkt , maar een oplettende zwangere echter kan juist al heel vroeg het begin van de ontsluiting opmerken . Verder duurt de ontsluiting bij vrouwen die nog nooit gebaard hebben ( nulliparae ) ____________________ dan bij vrouwen die al een eerdere baring achter de rug hebben ( 1 baring : primiparae , >1 baring : multiparae ) . Bij de eerste ____________________ van een vrouw duurt dit eerste stadium gemiddeld zo'n 24 uren , maar dit kan sterk wisselen : het kan ook in een uur gebeurd zijn of juist dagen duren . Bij de geboorte van volgende kinderen duurt de ontsluiting vaak ____________________ .

De uitdrijvingsfase :
Nadat de opening van de baarmoedermond voldoende is opgerekt ontstaat ____________________ ontsluiting en volgt het volgende stadium van de bevalling . In dit stadium wordt door grote samentrekkingen van de ____________________ ( circa 80% van de uitdrijvende kracht ) , en actief meepersen door de ____________________ , de baby door het ____________________ geduwd . Deze persweeën lijken wel enigszins op de aandrang bij toiletbezoek , en zijn onweerstaanbaar sterk . De vrouw kan niet anders dan actief mee gaan ____________________ . In dit stadium van de bevalling ____________________ de vliezen vaak , als dit niet in het begin van de ontsluitingsfase al is gebeurd . Soms is dit niet het geval , en wordt de ____________________ nog in de vliezen geboren , oftewel " met de helm op " . ____________________ is het natuurlijke hormoon uit de ____________________ dat de weeën veroorzaakt . Als de bevalling alsnog vordert , de moeder nog energie over heeft , en de baby het goed maakt dan is er geen bezwaar om langer dan ____________________ uur te persen . Het grootste deel van de baby , het ____________________ , kost de meeste moeite om naar buiten te persen . Als het hoofdje eenmaal geboren is , zal in de meeste gevallen nog slechts ____________________ perswee nodig zijn om het hele ____________________ naar buiten te duwen .