New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Wanneer de ____________________ en symptomen wijzen op een mogelijke schedelbreuk of wervelletsel dan alarmeer je ____________________ de hulpdiensten . Het is belangrijk dat het SO ____________________ en niet beweegt ; dit om verdere beschadiging te voorkomen . In afwachting van de hulpdiensten ____________________ je als hulpverlener het hoofd van het slachtoffer . Dit mag je echter niet doen als het slachtoffer ____________________ is of niet wilt meewerken . Blijf het slachtoffer ____________________ tot gespecialiseerde hulp ter plaatse is . Ga na of de toestand verslechtert .
Een bewusteloos slachtoffer dat normaal ademt laat je liggen zoals hij ligt terwijl je elke ____________________ de ademhaling en het bewustzijn terug controleert .
Wanneer een slachtoffer niet meer normaal ademt dan vervallen voorgaande regels . De zorg voor een ____________________ luchtweg heeft op dat moment voorrang op de zorg voor een eventueel wervelletsel . Draai het slachtoffer ____________________ op de rug ; ondersteun hierbij het hoofd en de nek : houd hierbij het hoofd , de nek en de romp zoveel mogelijk in 1 ____________________ . Start nadien de reanimatie .