New Activity
Play Fill in the Blanks Game
La vaga de mestres i professors

Tot i els meus dubtes em vaig decidir finalment a fer vaga i també a anar a la gran manifestació que hi va haver a Barcelona
Però això sí , en aquesta carta vull aclarir bé els motius pels quals ____________________ vaig fer . La raó principal va ser la ràbia que sento cada vegada que la majoria dels mitjans de comunicació ____________________ deixen a tot el col·lectiu de mestres i professors com un autèntic drap brut . Constantment es diu que tota la culpa del fracàs educatiu és exclusivament nostra i , així , des de fa uns anys la nostra professió s'ha anat desprestigiant cada vegada més . Això és intolerable ! Ser professor o mestre és com qualsevol altre ofici i , per tant , sempre hi haurà dins del col·lectiu que ____________________ faci bé i d'altres que siguin uns passotes . Ja m'agradaria una llei que ho pogués arreglar . El mestre o professor que , després d'unes quantes vegades no complís , ____________________ li podria treure l'estatus de funcionari per sempre més . Però , al mateix temps , caldria reformar tot el sistema de dalt a baix i preparar millor el professorat i incentivar - ____________________ .

Actualment vivim en una societat que pateix una gran crisi de valors humans i en la qual molts pares han deixat d'exercir la seva funció educadora vers els seus fills . De vegades no se'n surten perquè treballen moltes hores com a esclaus moderns del segle XXI per a pagar uns habitatges a preus impossibles i , quan arriben a casa , el poc temps que tenen amb els seus fills el dediquen a compensar - ____________________ només amb coses materials . D'altres pares simplement es renten les mans del problema i el deleguen a l'escola . El resultat és que els alumnes cada vegada són més difícils i maleducats i que els professors no podem assumir el què ha de venir de casa de l'alumne . En tots els casos , és absolutament necessari que es facin més cursos i programes d'ajut als pares i famílies . Aquesta formació per als pares potser hauria de ser , fins i tot , obligatòria com ____________________ és pagar impostos . I a les escoles i als instituts públics necessitem molts més psicopedagogs que puguin atendre els alumnes amb dificultats d'aprenentatge i conducta .

A Alemanya vaig visitar un institut públic , crec que era municipal , amb un alt índex d'alumnes immigrants on hi havia quatre psicopedagogs més una persona en pràctiques per a uns 900 alumnes . El meu institut també té un nombre similar d'alumnes i només tenim una psicopedagoga fent la feina de quatre persones . Això també és indignant ! L'administració no ____________________ està posant els recursos , el personal ni les inversions necessàries per a fer front al desastre educatiu . El nombre d'alumnes per aula s'eleva moltes vegades a més de 30 persones i cadascuna amb unes necessitats diferents . Quina mena de sistema educatiu és aquest ? I el pitjor de tot : totes les propostes de lleis educatives venen des de dalt i a nosaltres , els professionals , no ____________________ consulta per res i , en canvi , ____________________ desprestigia constantment !

Per a tots aquests motius em vaig decidir a recolzar la protesta del 14 de febrer sense gaire esperança de veure millores tot i que sempre he estat una persona més aviat optimista .

( www . terrassa . net / opinions )