New Activity
Play Matching Game
1. Groep 1
2. Groep 2
3. Groep 3
4. Groep 4
5. Groep 5
6. Groep 6
7. Groep 7

Eindtaak

Evaluatie/beoordeling

Hier worden leerlingen gestimuleerd om te reflecteren over het doorgemaakte leerproces: - wat hebben we geleerd? - was onze aanpak efficiënt? - waar zullen we rekening mee houden bij een volgende opdracht ?

Deeltaken

De auteur geeft de criteria aan die dienen gehanteerd om het eindproduct te beoordelen. De feitelijke beoordeling gebeurt in de meeste gevallen door de klassengroep zelf. Het is noodzakelijk dat leerlingen VOORAF dit gedeelte doornemen zodat ze zicht op hebben op hoe hun werk zal worden beoordeeld.

Inleiding

WebQuest

Overzicht van het bronmateriaal. Dit betekent in de eerste plaats links naar andere websites (vooraf verkend door de auteur en geselecteerd in functie van de te zetten stappen); verwijzingen naar papieren bronnen, informatieve cdroms enz…

Conclusie/afsluiting

De auteur geeft gedetailleerde tips over de aanpak: - hij duidt aan welke stappen kunnen worden gezet; - hij geeft aan hoe het verzamelde informatiemateriaal kan worden geordend; - hij geeft tips over hoe het werkstuk best wordt aangepakt; - eventueel biedt hij hier aanvullende, aangepaste informatie die onmisbaar is en niet op andere webpagina's beschikbaar is.

Duidelijke omschrijving van de gewenste werkwijze en het verwachte eindproduct: verslag, folder, presentatie… De opdracht kan uit verschillende deelopdrachten bestaan.

Bronnen

zoektocht op het net

Hier wordt de uit te voeren onderzoeksact voorgesteld. De inleiding is uitdagend van karakter teneinde leerlingen te motiveren om de WebQuest aan te pakken.