New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Discriminatie betekent letterlijk " het maken van ____________________ " . De huidige betekenis van het woord discriminatie is in maatschappelijk en juridisch opzicht gaan afwijken van de oorspronkelijke , letterlijke betekenis ; in die context wordt onder discriminatie verstaan : " het onrechtmatig ____________________ maken tussen mensen of groepen " . Bij de vraag of het maken van onderscheid tussen mensen discriminatoir is , is het van belang om na te gaan of gelijke gevallen ook ____________________ behandeld worden .

Onder discriminatie verstaat men het ____________________ behandelen van mensen of groepen ( meestal minderheden ) op basis van uiteenlopende kenmerken zoals afkomst , ____________________ , geboorteland , ____________________ , politieke of ____________________ overtuigingen , sociale gewoonten , ____________________ , seksuele geaardheid , taal , ____________________ , leeftijd , enzovoort . Discriminatie staat het grondbeginsel dat zegt dat alle mensen ____________________ zijn , in de weg . Discriminatie veronderstelt echter niet alleen een afzonderlijke behandeling , maar ook het ontbreken van rechtvaardiging voor deze aparte behandeling .

Discriminatie kan men zien als een uiting van ____________________ en als het in daden omzetten van ____________________ . Dit kan als persoonlijke of als geïnstitutionaliseerde discriminatie voorkomen .