New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Ouderen hebben een natuurlijke behoefte om te praten over vroeger . Door te vertellen over hun leven , kunnen ouderen duidelijk maken wie en wat ze zijn : wat ze beleefd hebben en gepresteerd hebben , wat hen gevormd heeft . Als men bij de de oudere een herinneringsproces op gang brengt , doet men aan ____________________ .
In rust - en verzorgingstehuizen werkt men vaak met ____________________ om zo de herinneringen van een bejaarde persoon levend te houden . Hierin staan foto's , teksten en afbeeldingen over gebeurtenissen en voorvallen uit iemands leven . Er kunnen ook ____________________ , gebeden , tekeningen , ____________________ , . . . in voorkomen .
Een levensboek opmaken is niet alleen belangrijk voor de bejaarde persoon , maar ook voor de ____________________ .
Want voor deze laatste kan het maken van het levensboek , een hulpmiddel zijn om de bejaarde persoon te leren kennen en zo een beter beeld van hem te krijgen .
Wat hierbij o . a . belangrijk is , is het ____________________ dat de professionele hulpverlener uitstraalt , ____________________ en een kwinkslag zijn ook onmisbaar . Maar wat even belangrijk is , is de aandachtige en ____________________ houding die men aanneemt .
Men kan ook op andere manieren informatie verzamelen over iemand zijn levensgeschiedenis . Door met bejaarde personen een levensloopspel te spelen , krijgt men zicht op thema's zoals ____________________ , werk , ____________________ , ____________________ , . . . Hierbij is het aangewezen dat de begeleider open ____________________ stelt .