New Activity
Play Matching Pairs

Amanda

Rosa

Nana

Nívea

Tránsito Soto

Férula

Blanca

Pancha García

Clara

Alba

La primogènita de de Clara i Esteban Trueba, entaula des de molt xicoteta forts llaços amb Pedro Tercer, amb el qual acabarà de major tenint una relació no solament d'afecte infantril, sinó d'amor adult.

Respon al vell estereotip de prostituta emprenedora i comprensiva. Encara que apareix puntualment, té un paper decisiu en el final de la història. Es caracteritza pel seu lliurament al treball, per la seua ambició i la seua visió de futur, trets que li permeten ascendir econòmicament i evitar la seua destinació.

Germana de Pedro Segundo. Té una vida dura i miserable per ser dona i de camp. Accepta resignada que Esteban Trueba la viole i fomenta en la seua descendència el rancor cap als Trueba legítims per no poder gaudir dels mateixos privilegis.

La clàssica sirventa que es lliura a cura dels fills d'uns altres de forma absoluta. Mostra sentiments religiosos, fins al punt que havia adquirit l'hàbit de murmurar oracions contínuament.

És la filla major de Sever i Nívea del Valle. A diferència de la resta de les dones de la família, el seu nom no té res a veure amb el tema de la lluminositat, sinó que al·ludeix a la bellesa efímera.

És la germana d'Esteban Trueba. Accepta el paper social de dedicació a cura dels altres, de manera que passa d'atendre a la seua mare a ocupar-se de Clara en el moment en què la seua mare mor. És el prototip de solterona, fort i abnegada a la qu li haguera agradat nàixer home com el seu germà.

És bondadosa, sense interessos pel material, sempre una presència enigmàtica. Té poders sobrenaturals que desborden al seu marit, però el seu tret més peculiar és la clarividència, ja que veu el món fosc i prediu esdeveniments.

És la matriarca. Té quinze fills. D'una banda assumeix el paper tradicional de mare protectora. Accepta les peculiaritats de les seues filles. A més de realitzar labors socials reivindica el vot femení.

Al final de la història entra a la presó i pateix tortures durant la barbàrie colpista, encara així supera les adversitats. És en aquest moment quan desvetla que ha sigut ella qui ha recopilat i redactat tot el que hem llegit.

Pertany a la classe mitjana empobrida. Encara que no és personatges principal, assumeix un important paper en la trama. Emigra molt jove per a no ser una càrrega en la seua família. El seu personatge encarna l'esperit lliure.