New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Babyleeftijd ( 0 - 1 jaar )
VERTROUWEN VS . ____________________
Voor een gezonde ontwikkeling is het noodzakelijk dat het kind in het eerste levensjaar een ____________________ ontwikkelt in zijn ouders en zijn omgeving . Dit vertrouwen ontstaat doordat het kind wordt verzorgd , eten krijgt , warmte en liefde ontvangt , wordt vastgehouden en gekoesterd , enz . Wordt het kind echter niet goed verzorgd , of ontvangt het weinig liefde en ____________________ , dan ontstaat bij het kind een gevoel van wantrouwen .

Vroege kinderjaren ( 1 - 3 jaar )
AUTONOMIE VS . SCHAAMTE EN ____________________
In deze fase ontwikkelt het kind belangrijke ____________________ vaardigheden zoals eten , zich aankleden en zindelijk zijn . Het kind gaat op ontdekkingstocht en wordt een stukje zelfstandig of ____________________ . Anderzijds leert het dat er ____________________ zijn en beseft het dat hij / zij soms hulp nodig heeft van de ouders . Wordt het ____________________ niet goed opgelost , dan kunnen bij het kind gevoelens van ____________________ en twijfel ontstaan .

Kinderjaren ( 3 - 5 jaar )
INITIATIEF VS . SCHULD
In dit stadium neemt de ____________________ van het kind verder toe . Kinderen tonen ____________________ , gebruiken hun ____________________ en beleven veel plezier aan de vaardigheden of kennis die ze beheersen . Maar het kind heeft ondertussen ook een ____________________ ontwikkeld : verboden en straf van de ouders zijn bij het kind een innerlijke stem geworden . Dit leidt tot een conflict : enerzijds wil het kind alles zelf ontdekken en initiatief nemen , anderzijds is het bang voor straf en / of heeft het last van ____________________ .