New Activity
Play Fill in the Blanks Game
La segona meitat del segle XX està marcada per la guerra freda entre els Estats Units i la ____________________ . Encara que no es produeixin conflictes bèl ? lics tan destructius com en la primera meitat de segle , si que esclaten algunes guerres , com la de Corea ( 1950 ) , la del ____________________ ( 1955 - 1975 ) i la dels Balcans ( 1991 - 1995 ) .

En la segona meitat del segle , la majoria de la gent viu a les ciutats . La música també es torna més ____________________ , i sorgeix així la música moderna , caracteritzada pels ritmes ____________________ i la senzillesa ____________________ .

Una de les icones culturals més importants de la segona meitat del segle és el cantant Elvis ____________________ . Molt influït per la música afroamericana , com el ____________________ i el gospel , popularitza l'estil conegut com a ____________________ - and - roll . Un dels grans èxits va ser la cançó Are You Lonesome Tonight ? , del 1960 , que has estat escoltant . Aquell mateix any es forma a Liverpool un grup que va tenir molta influència i notorietat en la història de la música popular : The ____________________ . Des del seu primer àlbum ( 1963 ) fins a la seva separació ( 1970 ) , la banda va recollir tants èxits que va aparèixer un fenomen batejat com la ____________________ . El grup no va deixar mai d'innovar en els seus dotze discos d'estudi , i moltes de les cançons s'han convertit en clàssics de la cultura popular , com Michelle .

The Beatles i altres artistes , com The ____________________ Stones i Bob ____________________ , van encarnar els ideals progressistes d'un moviment cultural anomenat contracultura . Fou , en bona part , una reacció a la guerra del Vietnam , però també aglutina altres moviments relacionats amb els drets civils dels afroamericans , el feminisme i l'ecologisme . Un símbol d'aquest moviment va ser el festival de ____________________ , que va tenir lloc el 1969 i al qual van assistir mig milió de persones per escoltar trenta - dos grups . Posteriorment hi ha hagut altres ____________________ , com el Live Aid , un esdeveniment del 1985 que tenia l'objectiu de recaptar fons per mitigar la fam a Etiòpia . Els festivals de Rock in Rio se celebren des del 1985 i congreguen centenars de milers de persones .

A partir de la dècada dels anys cinquanta es popularitzen els sistemes de reproducció i , a partir dels anys noranta , ____________________ canvia totalment l'experiència musical ; ja no es reprodueixen discos sencers , sinó cançons . Aquests suports musicals permeten escoltar tot tipus de música sense sortir de casa , encara que es perdi l'experiència de viure la música en ____________________ . La industria musical difon i promociona mundialment els artistes . La música es converteix en un bé de ____________________ i també en un fenomen omnipresent en la vida quotidiana .

El 1964 , Robert Moog comercialitza el primer ____________________ modern , un instrument que canvia la música i obre la porta a nous estils musicals , com el rock ____________________ , la new wave i la música ____________________ . També forma part indispensable d'altres tipus de música , com el pop i el hip - ____________________ .
El gran progrés de la comunicació comporta la globalització i homogeneïtzació cultural ; és a dir , la gent escolta més o menys el mateix a tot arreu . També comença a sorgir un interès per les músiques del món , la música popular o ____________________ de diferents cultures . Alguns artistes la interpreten segons els cànons tradicionals i d'altres la fusionen amb altres estils , com s'esdevé en el cas de la cançó del senegalès Ismael Lo , titulada Tajabone . En un cas i en l'altre , això suposa un gran enriquiment cultural .