New Activity
Play Crossword Puzzle
1 Són elements químics que poden tenir una influència estimuladora o inhibidora, i per tant, poden modificar la conducta.
2 Són les zones sortints de la superfície arrugada del cervell.
3 És un neurotransmissor que provoca un augment de les activitats del cos, com augment del ritme cardíac, dilatació dels bronquis-davant d\'una situació d\'emergència.
4 És un neurotransmissor que regula l\'estat d\'ànim, la son i el dolor; els antidepressius fan servir agents químics semblants a aquest neurotransmissor.
5 Són ramificacions curtes del cos neuronal de la neurona. Aquestes absorveixen els elements químics i els transformen en un impuls elèctric que va en direcció a una altra cèl·lula.
6 És una petita zona del cervell, que ocupa només un 2%, composta, entre altres parts pel tàlem i el hipotàlem. Aquí es filtren i controlen les informacions que provene dels sentits i es condueixen al còrtex.
7 Són els solcs de la superfície arrugada del cervell.
8 Hormona segregada per la tiroide que regula el creixement i també el funcionament sexual ii del cicle menstrual.
9 És una glànduila central que controla el funcionament de les altres glàndules.
10 És una glàndula ubicada al coll i que segrega una hormona anomenada tiroxina.
11 És l\'òrgan més important i també el més desconegut. Té uns cent milions de neurones i una quantitat enorme de connexions.
12 És una cèl·lula especialitzada del sistema nerviós preparada per funcionar com una conductora d\'informació química o elèctrica.
13 Està situat per sobre del tronc de l\'encèfal i les seves funcionsn són la coordinació motora, l\'equilibri muscular i, sobretot els moviments apressos, com anar en bici.
14 És la ramificació més llarga del cos neuronal de la neurona i s\'encarreguen de transmetre l\'impuls nerviós.
2
7
9
6
5
3
8
1
11
13
10
4
14
12