New Activity
Play Crossword Puzzle
1 Fa la funció de recuperació del cos després d\'una activitat intensa.
2 Aquí s\'ubiquen les habilitats del llenguatge, el raonament lògic i analític i les capacitats numèriques i de càlcul.
3 Està consituïda per neurones que uneixen la mèdul·la i el bulb raquidi. Ajuda al sistema límbic i decideix quins estímuls procedents de l\'exterior han d\'arribar al còrtex i quins no.
4 Són els ovaris en les dones i els testicles en els homes.
5 És la part del cervell que controla les anomenades funcions superiors, està situada a la part més exterior del cervell.
6 Estimula es cos i el prepara per enfrontar-se a una situació d\'emergència, subministra energia.
7 Uneix el cervell amb la mèdul·la espinal. Controla les funcions vitals, des de la respiració fins als batecs del cor.
8 Està situada al llarg de la columna vertebral, a l\'ìnterior d\'aquesta, i va des del tronc de l\'encèfal fins a la primera vèrtebra lumbar. Té autonomia en els actes reflexos. És un feix de neurones que uneix tots els impulsos dels músculs del cos i l\'encèfal.
9 És una xarxa de neurones que comuniquen l\'escorça cerebral i l\'hipotàlem.
10 És el responsable de les habilitats espacials i creatives, de la capacitat de síntesi i la percepció musical i artística.
11 Prepara el cos de la dona per a l\'embaràs.
12 És la responsable de l\'aparició dels caràcters sexulas secundaris masculins, com el canvi del to de veu o el creixement del pèl durant la pubertat.
13 Dues glàndules situades sobre els ronyons. Genera adrenalina i noradrenalina.
14 És una petita part del cervell composta pel tàlem i hipotàlem. Aquí es filtren i controlen les informacions que provenen dels sentits i es condueixen al còrtex.
15 Són ramificacions curtes del cos neuronal. Absorbeixen els elements químics i els transformen en un impuls elèctric que va en direcció a una altra cèl·lula.
16 Són responsables dels caràcters sexuals secundaris de la dona: el creixement del pits, la distribució del greix pel cos...
17 Glàndula que regula el funcionament de les altres glàndules. Ubicada a la bases del crani i connectada amb l\'hipotàlem.
18 És l\'òrgan més important i també el més desconegut pel que fa al seu funcionament.
19 Procés molt complex mitjançant el qual es comuniquen les neurones.
20 Està situat per sobre del tronc de l\'encèfal. Les seves funcions són la coordinació motora, l\'equilibri muscular i , sobretot, els moviments apresos.
21 Glàndula situada al coll i que segrega una hormona anomenada tiroxina.
22 És una cèl·lula especialitzada del sistema nerviós preparada per funcionar com a conductora d\'informació química o elèctrica. És una cèl·lula que no es reprodueix
23 És la ramificació més llarga de les neurones.
20
16
2
13
23
7
5
3
10
14
22
4
1
8
9
21
6
15
19
11
17
12
18