New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Randapparaten !

tegenwoordig gebruiken we bijna voor alle apparaten een universele stekker genaamd ____________________ . Maar voor het tijdperk van de USB gebruikten we voor het aansluiten van toetsenbord en muis een ____________________ stekker . Deze hebben vaak een paarse en / of groene kleur . USB is veel flexibeler in gebruik . We noemen USB daarom ____________________ .

Er worden heel wat andere apparaten aangesloten via een USB kabel zoals bijvoorbeeld printers . We hebben verschillende types van printers . We hebben bijvoorbeeld matrix printers , ____________________ printers , bubblejet printers , piëzo - elektrische printers en laserprinters . Deze laatste maakt gebruik van ____________________ om de tekst en afbeeldingen op het papier te vormen .

____________________ of videokaarten zorgen voor de verwerking van het beeld en zorgen voor een vloeiende weergave van bewegende beelden zoals er zijn filmpjes , videospelletjes , . . . Bij extreme vereisten worden soms meerdere GPU's gebruikt . Deze worden dan gecombineerd via ____________________ ( ____________________ ) of ____________________ technologie . De kabel om de GPU met het beelscherm te verbinden heten we een ____________________ - kabel . Tegenwoordig worden veel beelschermen aangesloten met de nieuwere ____________________ - kabel . Het beeldscherm kan een CRT , TFT , LCD , plasma of ____________________ zijn . Het type van schermen voor het gloednieuwe Windows 8 en heel wat tablet pc's is ____________________ .

Elk apparaat heeft een aantal instructies nodig . De computer moet ook weten hoe hij deze apparaten moet aanspreken . Daarom zullen we voor alle aangesloten apparatuur een ____________________ installeren of in het nederlands een ____________________ genaamd .