New Activity
Play Fill in the Blanks Game
. Les lleis d'agrupació ____________________ tenen a veure amb la tendència a ____________________ i agrupar estímuls i són , fonamentalment quatre :
1 . La primera és la llei de la ____________________ , que explica la nostra tendència a organitzar els estímuls que s'assemblen i que estan més pròxims .
2 . La segona és la llei de la ____________________ , que explica que agrupem estímuls que són semblants .
3 . La tercera és la llei de ____________________ , que explica que tendim a donar continuïtat als estímuls .
4 . La quarta és la llei del ____________________ , que explica que veiem un estímul incomplet com tancat o complet . Tanquem les formes que no hi son i veiem el contorn de la figura .


La llei de la percepció ____________________ / ____________________ explica que , en qualsevol percepció , sempre fem una distinció entre una figura i un fons .
A la il·lusió de ____________________ la ratlla horitzontal superior sembla més llarga que la inferior , però , si es mesuren , són iguals . És el mateix efecte de les travesses de la via del tren ; són paral·leles , però es veuen cada copo més petites .
A la il·lusió de ____________________ si observem la línia obliqua que creua les línies paral·leles i verticals , tindrem la sensació que la línea obliqua no és recta , quan en realitat sí que ho és .
A la il·lusió de ____________________ - ____________________ si mirem les ratlles , la inferior sembla més curta que la superior , tot i ser iguals . És un cas que fa gairebé un segle que es va observar i encara no s'hi ha trobat explicació .

A part de les lleis dels estudis de la ____________________ , la percepció també depèn de motius ____________________ .
La ____________________ és l'estudi de la relació existent entre la naturalesa física de l'estímul i les respostes sensorials que produeix en una persona .
El llindar ____________________ és la quantitat mínima d'intensitat física o força per la qual es pot detectar un estímul .
El llindar ____________________ és la diferència mínima que una persona pot detectar entre dos estímuls el ____________________ de les vegades .
Les ____________________ fan referència a la incapacitat de percebre o identificar estímuls per mitjà d'una modalitat sensorial particular , encara que la persona tingui una capacitat intel·lectual normal .
Les ____________________ són deformacions dels objectes ____________________ , a diferència de les al·lucinacions que són percepcions sense objecte .
L'atenció selectiva té un clar significat adaptatiu , es presta a tenció a una situació mentre que s'ignoren altres .
La memòria ____________________ registra fidelment la informació , però durant un o ____________________ segons com a màxim . Tenim memòries sensorials per a cada sentit . la memòria auditiva és coneguda com a ____________________ i les imatges auditives retingudes es denominen ____________________ .
La memòria ____________________ és el nostre coneixement general bàsic sobre com fer les coses , per exemple , jugar a bàsquet .
La memòria ____________________ recorda fets , i pot expressar - se verbalment .
Les ____________________ ____________________ són recursos per potenciar l'organització de la nostra experiència perquè pugui ser recordada de manera significativa . Un exemple seria el mètode dels jocs utilitzat a l'antiga Grècia .

La principal ____________________ entre la demència d'Alzheimer i la síndrome amnèsica és que els qui pateixen aquesta malatia no presenten problemes en la memòria ____________________ , mentre que els primers presenten problemes en el sistema executor central .
La ____________________ designa un tipus de transtorns ____________________ del cervell que produeixen una davallada de les funcions intel·lectuals . Els problemes de la memòria són el primer símptoma .

____________________ ____________________ és es psicòleg que va distinguir vuit capacitats o dimensions de la intel·ligència humana .
La intel·ligència ____________________ és la capacitat de reconeixemt i reproducció de formes geomètriiques i d'orientació en l'espai .
Les competències ____________________ que equivalen a la intel·ligència interpersonal de Gardner són : l'empatia , la ____________________ ____________________ ____________________ i les hablilitats socials .
Les aportacions de Jean Piaget s'emmarquen dins les teories ____________________ que conceben els processos cognitius com a resultat d'una interacció activa i innovadora de l'indivudu en l'entorn físic i social . Per Piaget la intel·ligència és una ____________________ al medi ambient .

Segons ____________________ els reflexos incondicionats són reaccions automàtiques i ____________________ de l'organisme enfront el medi .
La teoria de l'acte reflex condicionat es coneix amb el nom de ____________________ ____________________ .
____________________ es plantejà com a objectiu prioritari el descobriment de les lleis que regeixen l'aprenentage , i va crear la caixa de ____________________ ( gàbia amb animals ) .

La teoria social de l'aprenentage de ____________________ afirma que les persones aprenem a través de ____________________ de la conducta dels altres .
Les quatre fases de modelatge són : ____________________ , Retenció , Reproducció i ____________________ .

Hi ha dos tipus de motius que impulsen a les persones a fer allò que fan : motius ____________________ , biològics o primaris o motius apresos , ____________________ o secundaris .
La motivació pot ser interna ( ____________________ ) o externa ( ____________________ ) . Les motivacions ____________________ són aquelles que provenen de l'entorn de la persona i les ____________________ que parteixen del principi que no cal cap necessitat o element de recompensa extern perquè una persona es motivi , és la nostra voluntat , són fets motivadors en sí mateixos .