New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Herman Verbruggen , beter bekend als 'Markske' uit de serie FC De Kampioenen , is een ver familielid van Damiaan . Herman trad enkele jaren geleden in de voetsporen van Damiaan en trok naar Molokaï .
Lees hieronder een fragment uit zijn dagboek .

" De vlucht naar Molokaï duurt 18 uur . Versuft sta ik op de luchthaven van ____________________ . Maar ik stel vast dat Damiaan ook vandaag nog zeer behulpzaam kan zijn . Gewoon even denken aan de vier maanden die hij er met de ____________________ over deed om dezelfde afstand af te leggen ! Dat doet me mijn vermoeidheid op slag vergeten . Maar ik word pas echt wakker wanneer ik voor het kleine sportvliegtuigje sta dat me naar Kalaupapa zal vliegen . Eindelijk zal ik de plek zien waar een van mijn grootste ____________________ geschiedenis heeft geschreven .
De vlucht duurt 30 prachtige minuten . Vanuit de lucht laat niets vermoeden dat Kalaupapa - een kleine landtong - ooit de plek was waar duizenden ongewenste leprozen als groot gevaarlijk ____________________ werden naar toe gebracht .
Een van de enige overblijfselen is Damiaans zelfgebouwde Philomenakerk . Ik heb er uren doorgebracht . En geloof me , dit is de mooiste plek op de wereld . Letterlijk maar vooral door de sfeer die er ontegensprekelijk aanwezig is . Na alles wat ik de eerste dagen gehoord en gelezen heb over Damiaan , is het geen moeite meer om , gezeten op het muurtje rondom de kerk , hem te zien ____________________ op het dak . Ik zie een sterke , koppige man die orde probeert te scheppen in de chaos en onvermoeibaar geeft zonder terug te krijgen .
Deze reis heeft mij Damiaan laten voelen tot diep in mijn ____________________ . Ik denk dat ik hem en zijn werk vandaag een stuk beter begrijp , al heb ik het antwoord op mijn vraag niet gevonden . Waarom heeft hij dit gedaan ? We zullen het nooit weten want er is na zijn dood nog niemand die hetzelfde heeft gedaan . Jozef De Veuster is uniek en daarom is hij mijn grootste Belg . "