New Activity
Play Fill in the Blanks Game
. La ____________________ és una àrea urbana contínua , resultat de la ____________________ de diverses ciutats en expansió .
. La ____________________ és un procés que indica la penetració d'usos , funcions i activitats urbanes en un àrea rural , que es converteix en ____________________ , és a dir , en una àrea de transició entre el camp i la ciutat .
. El ____________________ ____________________ són les bosses de pobresa que provoquen situacions de marginació i delinqüència a les ciutats dels països ____________________ econòmicament .
. El ____________________ es refereix a la manera en què s'agrupen els assentaments de població . Pot ser dispers , rural o urbà .
. La ____________________ ____________________ ____________________ és el nombre d'habitants que hi ha en un determinat territori per quilòmetre quadrat .
. A ____________________ es considera ciutat quasevol nucli de ____________________ a partir de ____________________ . ____________________ habitants .
. La ____________________ diferencial és el valor afegit que el preu del sòl o d'un habitatge pot arribar a obtenir gràcies a la situació i a les millores de l'entorn .
. El ____________________ és un grup organitzat per defensar interessos comuns i influir en les decisions dels poders públics .
. Mitjançant els plans ____________________ els poders públics són els que s'encarreguen de decidir quins usos s'han d'atribuir a cada unitat del sòl urbà i quina orientació cal donar a l'expansió de la ciutat .
. El valor del sòl urbà , és essencialment , producte de dos elements : la ____________________ i l'edificalitat .
. ____________________ i l'ordenació del ____________________ són el conjunt de procediments tècnics i polítics que tenen com a finalitat posar ordre en el desenvolupament urbà d'un ____________________ o d'una ciutat .
. Els ____________________ ____________________ són documents tècnics que tenen , alhora , una dimensió política i una dimensió legal , perquè s'hi apleguen totes les disposicions i les propostes relacionades amb el ____________________ i l'evolució de la ciutat .
. Els tipus de ____________________ més comuns de les ciutats són : plànol ____________________ ( típic de la ciutat preindustrial , on acostuma a ser un conjunt caòtic d'edificis alts i sense cap ____________________ predeterminat , carrers ____________________ i irregulars ) , plànol radiocèntric o ____________________ com el que hi ha a Moscou , on un edifici o un monument exerceix de centre i per últim un plànol ____________________ , com el que trobem a ____________________ , on els carrers es tallen perpendicularment entre ells .
. Al segle XIX hi havia dos models bàsics d'arquitectura : la ____________________ ____________________ i la ciutat ____________________ o racional .
. ____________________ és la rehabilitació d'edificis antics com a residències de luxe , com a comerços dedicats a activitas relacionades amb la moda , el disseny , com a restaurants luxosos , com a galeríes d'art , etc .
. Habitualment a les ciutats s'hi fan moltes funcions : funció residencial , ____________________ , industrial , militar , política , administrativa ,
cultural , lúdica i ____________________ .
. El ____________________ consisteix en un barri construït fora del recinte de les ____________________ . Hi solien viure les classes socials de nivell ____________________ i social ____________________ .
.