New Activity
Play Fill in the Blanks Game
L'any ____________________ els musulmans van arribar a la península ibèrica i l'any ____________________ ja estaven a ____________________ . Allí un noble franc , ____________________ ____________________ , els va derrotar . El seu fill , ____________________ ____________________ ____________________ , va ser rei dels francs . El seu fill va ser ____________________ i va conquerir moltes terres . Va ser coronat emperador pel papa de Roma l'any ____________________ . L'imperi era molt gran i ____________________ va decidir construir - se un palau a ____________________ .
Per defensar les seves fronteres va crear les ____________________ ( controlades per un ____________________ ) , de manera que eren un territori on hi havia molts castells i torres de defensa . Una marca molt important va ser la ____________________ ____________________ . Les marques es dividien en comtats i al capdavant de cada ____________________ hi havia un ____________________ . Andorra pertanyia al comtat ____________________ .
Per vigilar l'imperi ____________________ va crear una mena d'inspectors : els ____________________ ____________________ . Aquests vigilaven als ____________________ , els ____________________ , etc .
Quan ____________________ va morir va heretar l'imperi el seu fill , ____________________ ____________________ ____________________ , però aquest va repartir - lo entres els seus fills : ____________________ ____________________ ____________________ , ____________________ i ____________________ ____________________ ____________________ . Els germans no estaven gaire d'acord amb les parts que havia fet el pare i van haver de fer les paus signant un tractat : el Tractat de ____________________ ( ____________________ ) . La part occidental de l'imperi va ser per a ____________________ , la del mig per a ____________________ i la oriental per a ____________________ . En aquest tractat està l'origen de les actuals ____________________ , ____________________ i ____________________ .