New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Tusk " niet enthousiast " over Europese procedure tegen Polen

De Redactie , ma 18 / 01 / 2016 - Rik Arnoudt

Europees president ( = voorzitter van de Europese Raad ) ____________________ ( naam ? ) , in een vorig leven premier van Polen , is naar eigen zeggen " niet erg enthousiast " over het inleidende onderzoek naar de Poolse rechtstaat dat Frans Timmermans vorige week heeft aangekondigd . Hij heeft dat gezegd op een gezamenlijke persconferentie met de Poolse president Andrzej Duda .

" Ik denk niet dat het een goed idee is om het beleid in Polen te bespreken op de volgende ____________________ ____________________ van staatshoofden en regeringsleiders " , zegt Tusk . Hij roept samen met de Poolse president Duda op tot sereniteit in het debat over de Poolse rechtstaat .

Vorige week heeft Frans Timmermans , de vicevoorzitter van de ____________________ ____________________ , aangekondigd dat de ____________________ ____________________ een inleidend onderzoek naar de Poolse rechtstaat start .

De nieuwe , door de conservatieve Recht en Rechtvaardigheid ( PiS ) geleide regering in Warschau sleutelde de voorbije twee maanden grondig aan de samenstelling en de bevoegdheden van het Grondwettelijk Hof . Ook de nieuwe Poolse mediawet baart Europa zorgen .