New Activity
Play Memory Game

Brúixola: és un instrument que serveix per orientar-se que té una agulla que assenyala d'una manera aproximada la direcció nord-sud, i est-oest, que es fonamenta en la propietat de les agulles magnetitzades.

Ampolleta : (també coneguda en l'antiguitat com clepsamia) és un tipus de rellotge de sorra usat en la navegació marítima per estimar el temps que es navega en un rumb determinat i poder calcular així la posició per estima.

Nocturlabi o rellotge d'estels: és un instrument utilitzat per a determinar el temps en funció de la posició d'una determinada estrella en el cel nocturn.

Compàs: és un instrument de construcció geomètrica que serveix per comparar i per transportar distàncies.

Quadrant: és un antic instrument utilitzat per a mesurar angles en astronomia i navegació. Es diu quadrant perquè consisteix en una placa metàl·lica o de fusta amb forma de quart de cercle. En un dels costats hi ha dues pínnules (per dirigir-lo cap a l'astre desitjat) i l'arc està graduat en graus.

Corredora: és un aparell de mesura que, amb l'ajut de l'ampolleta o rellotge de sorra (de 30s. o 15s. de duració), era tradicionalment utilitzat pels marins per mesurar la velocitat de la nau sobre l'aigua.

Sextant: és un instrument de mesura que permet mesurar angles entre dos objectes tals com dos punts d'una costa o un astre -tradicionalment el Sol- i l'horitzó. Coneixent l'elevació del Sol i l'hora del dia es pot determinar la latitud a la qual es troba l'observador.

Almanac nàutic és un almanac on es publica informació astronòmica utilitzada en nàutica. A més d'aquesta informació bàsica pot contenir una altra informació útil per a la navegació com pot ser informació sobre marees i ports.

Carta portolana: és un tipus de mapa nàutic que servia essencialment per a localitzar els ports de mar i conèixer els perills que s'hi podien trobar com corrents o la poca fondària.

Astrolabi: és un instrument de navegació, que mesurava l'altura del sol o de l'estrella polar, depenent si era de dia o de nit, i mitjançant una sèrie de càlculs els mariners podien deduir la latitud a la qual es trobaven.