New Activity
Play Matching Pairs

Tien jaar smartphones: het milieu feest niet mee: zeldzame aardmetalen dreigen uitgeput te raken in de volgende 15 jaar (De Bond, 2017)

Corruptie, omkoperij, diefstal en belastingontduiking kosten de ontwikkelingslanden ca. US$1,26 biljoen per jaar. Met datzelfde bedrag zouden gedurende 6 jaar de inkomens van zij die leven met minder dan $1,25 per dag, boven die extreme armoedegrens kunnen getild worden…

cohousing

"Privébedrijven en armoedebestrijding gaan niet samen" - Kris Peeters, de Antwerpse CD&V-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen, wil niet langer dat privéfirma's meewerken aan armoedebeleid. Dat zegt hij nu in Antwerpen een einde kwam aan een contract met een privébedrijf dat instond voor de opvang van daklozen. (deredactie.be, 11/06/2017)

"An estimated 69 million children under five years of age will die from mostly preventable causes. Rural women are three times more likely to die while giving birth than women in urban centres. Many families in developing countries are living in societies where income is more unequally distributed than it was in the 1990s." (un.org, 2017)

Een aantal grote supermarktketens (o.a. Carrefour, Delhaize, Colruyt) start een proefproject rond herbruikbare plastic zakjes voor groenten en fruit. De papieren zakjes hebben een grotere milieu-impact (o.a. omdat ze meer transport vergend) en bovendien moeten ze aan de kassa telkens worden geopend om te kijken wat erin zit. Dat laatste zadelt de ketens op met behoorlijk wat extra personeelskosten. OF Door mee te doen aan Donderdag Veggiedag verminder je op één jaar je broeikasuitstoot evenveel als wanneer je 1250 km zou fietsen in plaats van de auto te nemen.

Arteveldehogeschool is de eerste hogeschool in België die lid is van The Shift, het nieuwe duurzaamheidsplatform voor NGO’s, bedrijven en onderwijsinstellingen.

mobile school

"Baby’s worden geboren met gelijke kansen, maar de verwachtingen op het gebied van opleiding en loopbaan voor jongens en meisjes verschillen. Tegen de tijd dat ze volwassen zijn, verdient de jongen gemiddeld ongeveer 16% meer dan het meisje." (Europese Commissie, 2014)