New Activity
Play Fill in the Blanks Game
4 . 1 Einde van de oorlog : Rusland tussen 1917 - 1922 .

Rusland was rond 1900 nog een achtergebleven land .
De ____________________ ( keizer van Rusland ) had nog absolute macht .
Het grootste deel van de bevolking bestond uit arme ____________________
In februari ( maart ) 1917 kwam de bevolking in opstand en trad de Tsaar af .
Oorzaken van deze opstand :
De enorme ____________________ van het slecht gevoede en uitgeruste leger .
De ____________________ tekorten die ontstaan waren doordat teveel boeren als soldaat waren ingezet .

Er komt een tijdelijke regering aan de macht . Onder druk van Engeland en Frankrijk besloot deze regering door te vechten tegen de Duitsers . Dat was een grote fout want hierdoor kregen de ____________________ steeds meer steun onder de bevolking .

Hun ondergedoken leider ____________________ was met Duitse hulp in april 1917 naar Rusland teruggekomen en begon al snel met de voorbereidingen voor een ____________________ . Hij beloofde ( ____________________ ) :
1 ) Dat de grond van de grootgrondbezitters onder de arme ____________________
zou worden verdeeld
2 ) De grondstoffen en fabrieken van de ____________________ zouden worden .
3 ) De oorlog tegen de Duitsers onmiddellijk zou ____________________

Op 24 november 1917 ( de Russische ( oktober ) Revolutie ) werd de voorlopige regering in Sint - Petersburg ( hoofdstad Rusland ) door de communisten afgezet . Daarna brak een ____________________ uit . Het ( ´rode leger´ ) communisten wisten die te winnen . Ze gaven Rusland in 1922 een nieuwe naam de ____________________ ____________________ of USSR ( Unie van Socialistische SovjetRepublieken , CCCP ) . De USSR ( ook wel Sovjet - Unie genoemd ) werd het eerste ____________________ land ter wereld .

De communisten dachten na de Russische Revolutie dat overal op de wereld communistische revoluties zouden uitbreken . In Nederland dacht de leider van de SDAP P . J . ____________________ . dat ook . Op 9 november 1918 riep hij ook in Nederland de revolutie uit . Deze mislukte poging tot revolutie staat bekend als ´de ____________________ van Troelstra´ .