New Activity
Play Fill in the Blanks Game
2 . 1 Ideeën van de nationaalsocialisten


Situatie Republiek van Weimar 1933

8 miljoen ____________________ .
Een slecht functionerende democratie . Nieuwe ____________________ hielden het vaak niet langer dan 2 jaar vol .

Door deze problemen won in Duitsland in januari 1933 de ____________________ ( Nationaal Socialistische Duitse Arbeiders Partij ) de verkiezingen . Omdat :
de partij ____________________ herstel beloofde en
het verdrag van Versailles ____________________ wilde maken .

De leider van de partij Adolf Hitler werd benoemd tot leider van de regering . De aanhangers van de partij van Hitler werden ____________________ genoemd . ( Filmfragment 2 min )

Wat waren zijn ideeën ?

Alleen als er eenheid in een land was zou Duitsland sterk zijn . Daarom was hij tegen het communisme omdat de communisten de armen ophitsten tegen de rijken en geloofde hij niet in de ____________________ ( teveel partijen / meningen ) en wilden een sterke ____________________ aan de macht .
Hitler geloofde ook dat het ene ____________________ beter was dan het andere . Volgens de rassenleer van de Nazi ? s was het Duitse ras ( het ____________________ ras ) superieur aan andere rassen . Onderaan de rassenladder stond het Joodse ras wat er volgens hen op uit was het Duitse volk te vernietigen . De Joden waren de zondebok en kregen de schuld van de economische crisis en de nederlaag van de 1e Wereldoorlog . De haat tegen de Joden noemt men abtisemitisme . ( diaserie ____________________ )

Hitler streefde daarnaast naar vergroting van het Duitse grondgebied ten koste van andere volken . Hij wilde meer ? lebensraum ? voor het Duitse volk .