New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Massamedia
Een ____________________ is een middel waarmee je een boodschap snel aan een groot publiek kan overbrengen . ____________________ zijn kranten , televisie - en radiozenders en websites .

Massamedia kan je onderverdelen in :
- ____________________ media
Onder gedrukte media vallen alle tijdschriften , dag - en weekbladen en huis - aan - huisbladen . Het is de oudste vorm van massamedia en was tot het eind van de 19e eeuw het belangrijkste vorm van massacommunicatie . Tegenwoordig komt de geschreven pers steeds meer onder druk te staan . De oplages van kranten en tijdschriften dalen al jaren . In 2009 onderzocht commissie - Brinkman de toekomstmogelijkheden van de geschreven pers .
- ____________________ media
Naast gedrukte media heb je ook audiovisuele media , zoals radio - en televisiezenders . In België en Nederland heb je een duaal omroepbestel : er zijn zowel commerciële als publieke zenders . ____________________ zenders zijn volledig afhankelijk van advertentie - inkomsten terwijl publieke zenders hoofdzakelijk door de overheid en slechts in mindere mate door reclame - inkomsten worden gefinancierd . In Nederland wordt de zendtijd van de publieke zender verdeeld onder omroepverenigingen .
- digitale media
Via internet is het voor iedereen mogelijk om een bericht aan een publiek mee te delen . Internet wordt ook door andere massamediavormen gebruikt om een nog groter publiek te bereiken .