New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Een ____________________ is geen wedstrijd . Belangrijk is dat je niet recht tegenover elkaar zit . Je vraagt naar de doelen en ____________________ van de ander en legt ook die van jezelf op tafel . Samen zoek je naar een ____________________ situatie . Een vraag die hier goed bij past is : hoe zorgen we dat we A én B bereiken ?
In een ____________________ is het belangrijk om te achterhalen wat de wensen en ____________________ van je gesprekspartner zijn . Aan het einde van het gesprek wil je in elk geval weten wat het beoogde resultaat is en in welke ____________________ je moet opereren . Een vraag die goed bij dit type gesprek past is : Wat is er klaar als ik klaar ben ?
De eerste stap bij een ____________________ is fysiek van positie veranderen . Je stapt daarmee uit de ____________________ . Belangrijk is om de emotie van de ander te achterhalen en te benoemen . Daarna spreek je je eigen ____________________ uit en kun je een procesvoorstel doen .
Bij een ____________________ gesprek is het belangrijk om meteen met de deur in huis te vallen . Daarna ben je even stil om de ander ____________________ te geven . Je benoemt de ____________________ die je denkt te zien bij de ander en bevestigt de onherroepelijkheid van de situatie . Wat je zeker niet doet is begrip vragen voor jouw ____________________ . Een vraag die je vervolgens kunt stellen is : Wat heb je nu nodig ?

In een ____________________ is het belangrijk dat iedereen zich gehoord en betrokken voelt . Je kunt het goede voorbeeld geven door LSD - C toe te passen of een ____________________ te doen . Daarnaast kun je benoemen wat je waarneemt ; ik merk dat Jan nog niets gezegd heeft .