New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Een overtreding is een misdrijf dat strafbaar is door ____________________ . De ____________________ is hiervoor bevoegd .

Moord is een voorbeeld van een ____________________ . Hiervoor is het ____________________ ____________________ ____________________ bevoegd .

De correctionele rechtbank is bevoegd om te oordelen over ____________________ . Deze zijn strafbaar met ____________________ ____________________ .

Om tot de werkelijk te betalen boete te komen moeten we de boete vermenigvuldigen met 8 , dit zijn de ____________________ .

Het ____________________ zorgt ervoor dat iemand enkel gestraft kan worden voor een gedraging wanneer er op het ogenblik van het stellen van deze gedraging een wet bestond die deze gedraging strafbaar stelde . Zowel de ____________________ als de ____________________ dienden dus op voorhand bepaald te zijn .

Een GAS boete is een ____________________ ____________________ ____________________ , meestal een boete , die een gemeente kan opleggen voor inbreuken op zijn gemeentereglement . Een GAS boete is een ____________________ ____________________ .

Wanneer Charlotte ziet dat Jan aangereden wordt en ernstig gewond op de grond ligt maar hem toch niet helpt pleegt Charlotte het misdrijf ____________________ ____________________ . Dit is een ____________________ . Het tegenovergesteld hiervan is een ____________________ . Dit houdt in dat iemand effectief een strafbare gedraging stelt .