New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Je kunt beroepen onderverdelen in drie verschillende sectoren . De primaire sector , de ____________________ sector en de ____________________ sector . Met de primaire sector bedoelen we de ____________________ . De landbouw zelf kun je onderverdelen in verschillende specialisaties . Namelijk ____________________ , ____________________ , ____________________ en bosbouw .

De landbouw is ook veranderd t . o . v . vroeger . Er wordt meer geproduceerd . Dit heeft er onder andere mee te maken dat akkers nu ook kunstmatig van water kunnen worden voorzien . Dit heet ____________________ . Daarnaast is er ____________________ . ____________________ nemen het werk van mensen over .

De ____________________ sector gaat over de Industrie . Deze kunnen we onderverdelen in 2 groepen . De zware industrie en de lichte industrie . In de industrie wordt veel gebruik gemaakt van grondstoffen . Naast grondstoffen heb je ook ____________________ en [ # ] ____________________ . In de ____________________ industrie worden van ____________________ halffabricaten gemaakt en in de ____________________ industrie van halffabricaten ____________________ . Voor bedrijven is het belangrijk dat ze goed bereikbaar zijn . Daarom is het belangrijk dat er veel verbindingen zijn als snel - en spoorwegen . Dit wordt ook wel [ # ] ____________________ genoemd . Infrastructuur is dus een ____________________ voor een industrieel bedrijf .

Mensen in de tertiaire sector werken in de ____________________ . Ook in de dienstensector worden bedrijven verplaatst naar landen met ____________________ lonen . Daarnaast nemen computers werk over van mensen . Dit heet ____________________ .