New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Port , porto of ook portwijn genoemd is een met ____________________ versterkte wijn met een alcoholgehalte tussen 18% en 20% . De wijn die wordt gebruikt is afkomstig uit de ____________________ gesitueerd in het noordoosten van ____________________ . Een gedeelte van dit gebied werd eind 2001 tot ____________________ ____________________ verklaard . Porto heeft zijn naam te danken aan de stad Porto .
Net zoals bij wijn worden de aanwezige ____________________ omgezet in ____________________ . Voor het maken van porto echter , wordt het vergisten bij 6 à 7% alcohol ____________________ door het toevoegen van ____________________ ____________________ van 77% ( dit is wettelijk vastgesteld ) . Hierdoor zijn niet alle ____________________ in de wijn ? vergist' , vandaar de ____________________ smaak van porto .
Porto serveer je in een ____________________ ____________________ . Je giet ongeveer ____________________ ml in een glaasje .
Portwijn bewaar je best in een wijnkelder of een wijnkast met een bijna constante temperatuur tussen ____________________ à ____________________ °C . Nadat je een fles port hebt opengemaakt , is deze nog beperkt houdbaar .

Ports die houtrijping hebben gehad zijn ____________________ houdbaar dan de andere ports . Dit komt omdat deze tijdens de houtrijping al met ____________________ in aanraking zijn gekomen . Hierdoor worden ze minder snel slecht als er na het openen van de fles zuurstof bij komt .