New Activity
Play Matching Pairs

Het enige nadeel aan dit boek is dat het einde zo open is. Vooral voor mensen die een eeuwig geldgebrek hebben, want het liefst zou je het hierop volgende deel meteen uit de winkel halen.

Ik heb nauwelijks iets negatiefs aan te merken op dit boek. Het leest heerlijk weg en heeft een goede verhaallijn. Het is in de ik-vorm geschreven, en Katniss is de perfecte hoofdpersoon. Ze is zelfverzekerd en slim, maar niet op een manier die haar een saai persoon maakt.

De hongerspelen is simpelweg niet weg te leggen. Het is een ontzettend goed boek dat je als fantasy/thriller fan gelezen MOET hebben. Ik geef dit boek de volle vijf sterren!

Stel je voor dat jij en drieëntwintig anderen ergens naar toe worden gebracht, en alleen kunnen overleven door alle anderen te doden? Het overkomt Katniss Everdeen, in het eerste deel van de trilogie De hongerspelen, van Suzanne Collins.

Het boek gaat over de zestienjarige Katniss, die in het 12e, en armste district van Panem woont, wat vroeger Amerika was. Elk jaar worden er uit elk district een jongen en een meisje gekozen, die naar het Capitool gestuurd zullen worden, een hypermoderne hoofdstad waar de hongerspelen jaarlijks plaatsvinden. Als Katniss’ zusje Prim wordt uitgeloot is er voor haar geen andere optie mogelijk. Het spel is begonnen voor Katniss. Een spel waar je slechts twee opties hebt… overleven of sterven.

Een post-apocalyptische toekomst

Zakelijke informatie, informatie over auteur of werk van auteur

argumenten contra

argumenten PRO

kopzin die aandacht trekt

korte inhoud

persoonlijke oordeel recensent