New Activity
Play Matching Pairs

Prospecció

Estudi

Reconstrucció

Excavació

Difusió

El terreny s'enfonsa i s'extreu el material, la feina més dur, l'estat de l'objecte indica de quin any és. Aquests són els materials a tenir a mà: Pic, Pala, Paletí, Rasclet. Pinzell. Llibreta i llapis. Bosses de plàstic, etiquetes i un bolígraf.

Amb d'informació que troben els arqueòlegs es fan publicacions, estudis i fins i tot congressos per parlar de la peça trobada i si això suposa un gran descobriment.

Formar o col·locar la peça de forma que quedi sencera, moltes vegades la reconstrucció és només neteja i d'altres és fa a mà una peça "falsa" per poder completar l'objecte.

Feina d'observació i investigació de l'objecte trobat, es crea una hipòtesi, avui dia aquesta part és molt més fàcil i ràpida gràcies a la tecnologia.

Decidir on començar la excavació, tenint en compte la història, geografia, geologia de la zona, els arqueòlegs busquen una zona amb molta "riquesa", per exemple Roma. Els arqueòlegs excaven per estrats, cada franja de terra és un estrat, la terra més enfonsada és la que té més antiguitat.