New Activity
Play Crossword Puzzle
1 Acte solemne pel qual un senyor lliurava un feu al seu nou vassall.
2 Acte pel qual un home es posava sota la dependència d\'un altre i es convertia en el seu vassall.
3 Sistema que configurà fonamentalment l\'estructura juridica i social de la major part dels països de l\'Occident europeu durant els segles medievals
4 Acte solemne pel qual el vassall jurava fidelitat al seu senyor: es comprometia a no perjudicar-lo i a prestar-li ajuda militar i consell.
5 Grans territoris que pertenyien al rei, l\'alta noblesa i l\'alt clergat.
6 Part del territori explotat directament pel senyor. comprenia la seva residència (castell), terres de cultiu, prats i boscos.
7 Sistema de conreu que consisteix a deixar reposar un any sí i un any no un terreny empobrit per tal que torni a adquirir fertilitat.
8 Impost del deu per cent sobre els productes de la terra, destinat a assegurar el manteniment del clericat i dels edificis religiosos.
9 Persones que no podien abandonar el feu i transmitien la seva condició per herència.
10 Petites parcel·les lliurades pel senyor als camperols. A canvi els camperlos havien de treballar les terres de la reserva senyorial alguns dies, prestar-li determinats serveis, i pagar-li un part de la seva collital.
11 Persona que per naixença o gràcia del sobirà, pertany a una classe social que gaudeix de privilegis i drets hereditàries.
12 Concessió realitzada pel senyor al seu vassall. Solia ser una gran extensió de terra, i hi incloïa els drets de governar-la, impartir justícia i cobrar impostos als seus habitants.
5
8
6
9
2
4
7
1
11
10
12
3