New Activity
Play Fill in the Blanks Game
____________________ werden gescheiden van andere mensen door ze op te ____________________ in afgesloten wijken en later in het ____________________ om een aantal redenen :

1 . omdat ____________________ een ____________________ aan Joden had

2 . omdat sommige Joden handig waren met geld verdienen en dat wekte jalousie op . In de jaren '30 ging het slecht met de economie . Veel Duitsers waren ____________________ . Hitler kwam aan de ____________________ en vertelde dat hij Duitsland weer ____________________ en ____________________ zou maken wanneer het volk hem zou steunen .

3 . omdat Joden door hun joodse levenswijze niet leefden als de meeste andere mensen ( ze waren anders )

4 . omdat het Joden waren die ____________________ aan het kruis hadden genageld

Al deze redenen kunnen de ____________________ dingen die ____________________ mensen hebben meegemaakt in de ____________________ Wereldoorlog natuurlijk niet rechtvaardigen .
Er zijn meer dan 100 . 000 Nederlandse Joden overleden in de Tweede Wereldoorlog . In totaal waren er 6 miljoen Joodse ____________________ .

____________________ en ____________________ en ____________________ werden ook gescheiden in de kampen . Mannen moesten heel zwaar werk doen . Vrouwen en kinderen kregen anderen klussen .