New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Valtion ja kuntien taloudesta käytetään nimitystä ____________________ talous .
Taloutta suunnitellaan tekemällä tulo - ja menoarvio eli ____________________ .
____________________ tehtävänä on hyväksyä vuosittainen tulo - ja menoarvio .

Verot jaetaan ____________________ ja ____________________ veroihin . ____________________ verot maksetaan suoraan palkasta . ____________________ verot sisältyvät tuotteiden ja palveluiden hintoihin .

Yhteisöt , kuten yritykset , yhteisöt ja säätiöt , maksavat myös veroa . Tämä ____________________ jaetaan valtiolle , kunnille ja seurakunnille .

Tärkein tulonlähde valtiolle on ____________________ , jota kansalaiset maksavat jokaisesta palkaastaan . ____________________ , josta käytetään lyhennettä ALV , on välillinen hyödykkeen hintaan lisätty vero . Valtio saa tuloja myös ____________________ - ja perintöverosta .

Valtion tulovero on ____________________ . Se tarkoittaa , että suurituloiset maksavat tuloistaan enemmän veroa kuin pienituloiset . Verotuksen tehtävä onkin ____________________ ____________________ . Lisäksi verotuksella rahoitetaan ____________________ toimintaa . Kolmas verotuksen tehtävä on ohjailla kansalaisten kulutustottumuksia lisäämällä ____________________ terveydelle tai ympäristölle haitallisiin hyödykkeisiin .