New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Warschau is een grote stad ! In Warschau en zijn omliggende steden + dorpen wonen wel 2879000 mensen . Dit noem je ____________________ . Warschau het is niet de grootste stad van Polen , dat is Katowice .
Dwars door Warschau loopt de rivier de ____________________ . Het staat bekend onder de toeristen voor het mooie oude centrum . Iets waarover je op de volgende pagina's meer gaat leren .

____________________ ____________________ is de naam van het oudste deel van de stad . Deze wijk is helemaal niet zo oud . Het is in meerdere ____________________ plat gebombardeerd en weder opgebouwd . Om deze reden wordt Warschau ook wel de ____________________ - ____________________ genoemd .

Warschau is in een prachtige stijl gemaakt . Neo - klassiek noemen ze dat . Dit herken je aan de zuilen en aan de ____________________ ( het driehoekje ) . Het lijkt heel erg op de ____________________ en ____________________ stijl . Daarop is het geïnspireerd .

Het klimaat van Warschau
Warschau is qua klimaat best ingewikkeld . Het zit namelijk op de grens van een ____________________ en een ____________________ . De grens die dit aanduidt ligt op - 3 in de koudste maand .

Door het ____________________ ____________________ wordt het op de wereld steeds warmer en warmer . Zoals je al zag , was de tabel van 2005 . Dat is 10 jaar geleden ! Hoe zou het nu zijn met de temperatuur ? Hoe gaat het later zijn ? Het wordt steeds ____________________ , ook in Polen . De regen die er valt zou er nu minder vaak vallen maar wel heftiger .