New Activity
Play Fill in the Blanks Game
De computer gebruikt ____________________ om tijdelijk de instructies en de gegevens te ____________________ waarmee hij bezig is . Het werkgeheugen bestaat uit kleine kaartjes ( modules ) die op het ____________________ ingeplugd worden . Omdat het werkgeheugen rechtstreeks op het moederbord zit , wordt het ook vaak ____________________ geheugen genoemd .

Het werkgeheugen is supersnel maar ____________________ : het verliest zijn inhoud als de stroom uitvalt .

De voeding voorziet de verschillende computeronderdelen van de nodige ____________________ ____________________ en zorgt voor het ____________________ van wisselstroom in gelijk¬stroom .

Op de harde schijf kun je programma's en documenten ____________________ . In tegenstelling tot bij het werkgeheugen blijven de gegevens wel ____________________ als de computer uitgeschakeld wordt . Het is een ____________________ geheugen : je kunt er gegevens voor lange tijd op bewaren .

De harde schijf zit vastgeschroefd in de ____________________ . Men spreekt daarom ook van de ____________________ schijf . De harde schijf wordt via een kabel met het moederbord verbonden : het is een ____________________ geheugen .

De systeemkast is een stevige ____________________ voor de ____________________ binnenin . Achteraan zie je de openingen voor de verschillende ____________________ .

De videokaart of ____________________ kaart verbindt je computer met het ____________________ . Ook deze kaart zit bij de nieuwste computers gewoon op het ____________________ .

De geluidskaart .
Op deze kaart kan je ____________________ of een ____________________ aansluiten , zodat je ____________________ kan horen . ( de groene ingang ) .

Via de netwerkkaart kun je je pc met een ____________________ verbinden .