New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Nederland is een multiculturele samenleving , omdat er veel verschillende ____________________ groepen naast elkaar leven . Een etnische groep , zoals het Franse of Japanse volk , bestaat uit mensen die zich één voelen vanwege hun geschiedenis en ____________________ .
Er worden verschillende woorden gebruikt voor mensen die van oorsprong uit een ander land komen . De term buitenlander gebruik je alleen voor iemand die geen Nederlands paspoort heeft . Een immigrant is hetzelfde als een ____________________ , dus iemand die net naar Nederland is gekomen .
De term allochtoon wordt vaak ____________________ gebruikt . Iemand is allochtoon als hij - of zijzelf of ten minste een van de ouders in het ____________________ is geboren .
Met ____________________ bedoelen we de oorspronkelijke bevolking van een land .

Het onderscheid tussen allochtoon en autochtoon kan een ____________________ in de samenleving geven , een gevoel van ? wij tegenover zij' .

Er zijn vier kenmerken te noemen van een multiculturele samenleving :
? De verschillende groepen hebben geen gezamenlijke ____________________ .
? Er zijn meerdere ____________________ .
? Er zijn verschillende ____________________ en normen .
? Er zijn verschillende ____________________ .
Soms leiden de verschillende waarden en normen tot ____________________ of maatschappelijke problemen . Een voorbeeld van een maatschappelijk probleem is discriminatie . Dit is ook een ____________________ probleem , omdat de overheid nodig is om het op te lossen .

Het percentage allochtonen is de laatste jaren toegenomen . Hier zijn twee oorzaken voor , namelijk :
? Allochtonen hebben meestal ____________________ kinderen dan autochtonen .
? Er komen nog steeds ____________________ migranten naar ons land .