New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Bij een ____________________ compositie staat het belangrijkste element in het midden van het beeldvlak . Een ____________________ compositie heeft een punt ( meestal in het midden van het beeldvlak ) waar alle elementen in het vlak naar toe wijzen . Het is daarom ook vaak een symmetrische compositie .

Bij een ____________________ compositie wordt een deel van het beeld gespiegeld rond een ( of meerdere ) symmetrieas ( sen ) . De spiegeling hoeft niet heel nauwkeurig te zijn , het gaat meer om een gelijkmatige verdeling van de beide kanten van de as . Door deze spiegeling is een ____________________ compositie een rustige en statische compositie . De as is meestal niet te zien en het kan een horizontale , verticale of diagonale as zijn .


Bij een ____________________ compositie wordt niets gespiegeld en er is dus geen duidelijke as aanwezig . Hierdoor is de compositie drukker en daardoor bewegelijker / dynamischer dan een symmetrische compositie .

Een compositie waar de kunstenaar met een meetlat is bezig geweest noemt men ____________________ composities . Het geheel is dan nauwkeurig volgens bepaalde meetkundige regels opgebouwd waardoor het een meetkundig karakter heeft .