New Activity
Play Matching Pairs

SEGURETAT EN EL TREBALL

ERGONOMIA

POLÍTICA SOCIAL

PSICOSOCIOLOGIA

HIGIENE INDUSTRIAL

MEDICINA DEL TREBALL

Tècnica de prevenció de les malalties professionals. La higiene industrial estudia i valora els diferents tipus de contaminants químics, físics i biològics que hi ha en els llocs de treball, per tal de preveure els trastorns o les malalties professionals que poden ocasionar als treballadors.

Estudia com es pot evitar la fatiga adaptant el treball a les característiques i limitacions anatòmiques i fisiològiques dels treballadors, per aconseguir el benestar, la seguretat i la salut, i l’augment del rendiment.

Ciència que estudia com es pot evitar la insatisfacció i l’estrès en el treball. Estudia i avalua les condicions que afecten el comportament del treballador i la seva interacció social en el procés de treball.

Conjunt de tècniques mèdiques que tenen l’objectiu de mantenir la salut del treballador. Mitjançant els reconeixements mèdics i l’educació sanitària es vol evitar l’aparició de malalties, i mitjançant el tractament o la reparació adequats es vol curar o reduir els efectes de les que ja hi són.

Conjunt de mesures i mitjans que l’Estat estableix per lluitar contra els riscos professionals, i que es concreten en una acció legislativa i de control.

Tècnica per evitar els accidents de treball. L’objectiu és preveure els riscos d’accidents, eliminar-los en la mesura del possible i desenvolupar la protecció de danys i pèrdues.