New Activity
Play Fill in the Blanks Game
De organen van de Vereniging van Mede - eigenaars ( VME )

De wetgever heeft in 2010 bij de hervorming van de bepalingen over de gedwongen mede - eigendom meer duidelijkheid willen scheppen over de verschillende organen van een Vereniging van Mede - eigenaars ( ____________________ ) .

De achterliggende betrachting bij deze hervorming is meer verantwoordelijkheid geven aan de mede - eigenaars zelf en een grotere betrokkenheid van de eigenaars in de werking van hun mede - eigendom . De wetgever heeft hiermee de diverse relaties tussen onder meer deze verschillende organen transparanter willen maken .

De ____________________ ____________________

Zij is uiteraard oppermeesteres en het is in haar schoot waar eigenlijk alle beslissingen genomen worden die betrekking hebben op het beheer .
Het is belangrijk dat de wettelijke en de eventuele statutaire bepalingen ( ____________________ van een gebouw - basisakte - model zie website ) die de werking beschrijven zeer minutieus worden gevolgd teneinde later elke mogelijke betwisting met als mogelijk gevolg een vernietiging van de beslissingen te voorkomen .


De syndicus

De ____________________ is de vertegenwoordiger van de VME . Hij voert onder meer de beslissingen uit van de algemene vergadering .

De nieuwe wet omschrijft gedetailleerder de minimale wettelijke taken van een syndicus .
Ook legt de nieuwe wet de verplichting op dat elke verbintenis tussen syndicus en VME schriftelijk dient te worden vastgelegd in een ____________________ .

De ____________________ ____________________ ____________________ - ____________________

Een derde belangrijk orgaan is de raad van mede - eigendom . Voorheen werd deze ? raad van beheer ? genoemd ,
maar omwille van het medebeheer met de syndicus en de conflicten die hieruit voortvloeiden werd de naam veranderd .

Dit orgaan kan slechts bestaan uit mede - eigenaars . Andere personen zijn uitgesloten .


De ____________________

De algemene vergadering wijst deze jaarlijks aan en aan waarvan verplichtingen en bevoegdheden door het reglement van medeeigendom
worden bepaald .

Het kan dus eveneens een huurder of externe boekhouder zijn .

Al deze organen van de VME maken deel uit van een organisatiestructuu r