New Activity
Play Fill in the Blanks Game
In Londen staan veel voorname ____________________ . Een icoon voor Londen is de klokkentoren van de ____________________ ____________________ , onderdeel van het Palace of ____________________ , ook wel bekend als Houses of Parliament .

Een historische plek is de ____________________ ____________________ ____________________ , die ondanks zijn naam geen toren is maar een grote vesting , waarvan de oudste delen stammen uit de elfde eeuw , niet lang na de Normandische invasie . In de geschiedenis fungeerde het bouwwerk onder meer als koninklijk ____________________ , maar ook als gevangenis waar tegenstanders van de kroon werden vastgehouden . Tegenwoordig is het een ____________________ , waar onder meer de Britse kroonjuwelen te bezichtigen zijn . Tower Bridge ligt naast de Tower of London , waaraan de brug ook zijn naam dankt . Dagelijks passeren meer dan 40 . 000 voetgangers en voertuigen deze brug . [ 44 ] Tower Bridge is een van Londens grootste ____________________ .

Het paleis ____________________ ____________________ is de Londense residentie van koningin Elizabeth II en haar echtgenoot prins Philip . In de stad en de nabije omgeving bevindt zich nog een groot aantal andere ( voormalige ) koninklijke residenties , zoals Frogmore , Hampton Court Palace , Kensington Palace en Windsor Castle .

Het reuzenrad ____________________ ____________________ en The O2 ( voorheen ____________________ ____________________ ) behoren tot de nieuwste attracties van de stad . Het eerste biedt vanaf maximaal 135 meter een wijd uitzicht over de stad , het tweede is een groot evenementencomplex , waar onder andere popconcerten worden gegeven .