New Activity
Play Quiz
1. 
______ is veel wind. _____ is bewolkt. _____ waait. (tot 2:04)
2. 
een wit gebouw - ______ gebouwen; een smal straatje - ______ ______; een geel tapijt - _______ ________; een groot park - _____ _______; een lief kind - _______ _______; een grijs huis - _______ _______
3. 
____ zijn geen mensen op straat na tien uur./ _____ is eten voor iedereen./ Ik heb ____ koud. / Waar ga je met die bloemen naartoe? Ik ga _____ naar mijn moeder./ Eten we na de show? Ja, we eten _____.
4. 
_________? Ik heet Andersen./ _______? A-N-D-E-R-S-E-N./ ________? Ik woon in de Kerkstraat. / ______? K-E-R-K-S-T-R-A-A-T. / Wat _______je? Kun je dat ________? Ik _______ het niet. Ik woon in de Kerkstraat. K-E-R-K-S-T-R-A-A-T
5. 
______ staat een man op het dak. / _____ ______ een man in de hoek./ ______ ______ een man op de grond. Hij is dood. /______ ______ mannen op de grond. Ze zijn dood./ _____ ______ een agenda in de tas./ ______ ______ gordijnen voor het raam.
6. 
_________? Ja, hij werkt in Antwerpen. / _________? Hij werkt in Antwerpen./ Hij gaat naar school elke dag. Elke dag __________.
7. 
Zit je? Nee, ik _______. / Zit je op een stoel? Nee, ik zit _________. / Eet je een appel? Nee, Ik eet __________. / Spreek je Chinees? Nee, ik spreek _________.
8. 
Magda ziet MARIA elke dag = Magda ziet _____ elke dag. / Mijn broer komt MIJ EN MIJN DOCHTERTJE ophalen met de auto. = Mijn broer komt ______ ophalen met de auto./ Jan geeft het brood aan HANS.= Jan geeft het brood aan _______.
9. 
Je hebt een huis. Dat is _____ huis. / We hebben een computer - Dat is _____ computer. / Zij hebben een flat. - Dat is ______ flat./Julllie hebben een boek. - Dat is ______ boek. /Zij heeft een auto. - Dat _____ auto. / Hij heeft een pen. - Dat is ______ pen.