New Activity
Play Fill in the Blanks Game
La ciència ha perdut el seu paper de guia de l ? home , i s ? ha convertit tan sols en un mecanisme de millora burgesa de les societats . La ciència ha deixat de ser una «actitud» intel·lectual , per a convertir - se en un simple instrument de la societat ____________________ . Per dir - ho d ? aquesta manera , a la gent no li interessa la ciència , ____________________ la tecnologia que ____________________ resulta . Per això , cada vegada hi HA menys cientí ? cs ____________________ cada vegada els conreadors de la ciència tenen menys pes ideològic en la societat que els ____________________ . Quants cientí ? cs escriuen en premsa ? Quants són creadors d ? opinió ? Quants es manifesten públicament ____________________ per la necessitat de divulgar el seu coneixement ?
Els professors miraven ____________________ alumne amb una certa condescendència . Jo l ? escoltava intentant esbrinar on volia arribar i com aconseguiria fer coincidir la seua tesi amb el meu discurs sobre la responsabilitat dels cientí ? cs .
? Aquesta actitud de professionals de la ciència els ha ____________________ a no tindre consciència ? va reblar de sobte Mirant - me ? xament ____________________ a quin punt el cientí ? c no és responsable de l ? ús que ____________________ les civilitzacions dels seu descobriment ? Poden tindre Einstein , Fermi , Oppenheimer ____________________ Bohr la consciència tranquil·la ?
? Oh , no hi estic d ? acord ! ? va botar un professor , baixet i encorbatat : una corbata roja i menuda ? . La ciència no té de ____________________ avergonyir - se . . . Ni de les runes de Nagasaki !