New Activity
Play Fill in the Blanks Game
De arm van ____________________ stiefvader is een verschrompeld en nutteloos ding . ____________________ heeft ____________________ als kind gebroken toen er geen geld was voor een dokter en daarom heeft ____________________ er in de regenmaanden last van . ____________________ schaamt zich diep voor ____________________ gebrekkige , verwrongen arm .

De meeste mannen van ____________________ leeftijd vertrekken maanden van huis om in fabrieken of werkploegen ver weg te gaan werken . Maar niemand , zegt ____________________ , neemt een eenarmige man aan . En daarom wrijft ____________________ olie in ____________________ haar , trekt ____________________ vest aan , doet een polshorloge om dat al lang niet meer de juiste tijd aangeeft en gaat elke dag de heuvel op om te kaarten , over politiek te praten en thee te drinken met de oude mannen .

Ama zegt dat ____________________ van geluk mogen spreken dat ____________________ nog een man hebben . ____________________ zegt dat ____________________ ____________________ moet loven en prijzen , ____________________ moet hoogachten en danken dat ____________________ ons in huis heeft genomen na de dood van ____________________ vader .

En dus speel ____________________ de rol van plichtsgetrouwe dochter . ____________________ breng ____________________ 's morgens ____________________ thee en masseer 's avonds ____________________ voeten . ____________________ doe alsof ____________________ ____________________ niet hoor mee lachen met de mannen in het theehuis als die grapjes maken over het verschil tussen het hebben van zonen en het uithuwelijken van dochters .

Een zoon blijft altijd een zoon , zeggen ____________________ . Maar een meisje is als een geit . Goed zolang ____________________ ____________________ melk en boter geeft , maar niet de moeite om een traan om te laten als het tijd wordt voor de stoofpot .