New Activity
Play Fill in the Blanks Game
____________________ veroorzaakte ____________________ spanningen in Europa . De ____________________ voelden zich vernederd na hun nederlaag in de Frans - Duitse oorlog in ____________________ . Uit vrees voor wraak vormde ____________________ een Alliantie met o . a . Oostenrijk - Hongarije .
Ook op ____________________ vlak ontstonden er spanningen tussen de Europese mogendheden . Door een grote ____________________ gingen veel landen een ____________________ koers varen . Op die manier probeerden ze de eigen ____________________ te beschermen . In ____________________ werd bovendien ruzie gemaakt tussen de Europese mogendheden om goedkope ____________________ .
Wanneer in ____________________ de ____________________ van Oostenrijk - Hongarije vermoord werd . Verklaarde Oostenrijk - Hongarije de oorlog aan ____________________ , dat op zijn beurt gesteund werd door ____________________ . Duitsland was dan weer een bondgenoot van Oostenrijk - Hongarije . Het ____________________ conflict groeide , door een netwerk aan ____________________ , uit tot een oorlog tussen 2 bondgenootschappen : de ____________________ en de ____________________ .